Dr. Michel A. Dutrée

Geboren in Amsterdam, 1958. Ik studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit, waar ik in 1984 cum laude afstudeerde. Vervolgens heb ik mij bekwaamd in de gezondheidszorgeconomie (EUR), in management, leiderschap, financiën en onderhandelen (INSEAD). In 1991 promoveerde ik bij dr R.M. Lapré op het onderwerp De introductie en spreiding van kostbare medische technologie in Nederland.

Mijn eerste baan vond ik in de farmaceutische industrie (MSD), om daarna secretaris van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum te worden. In 1989 ging ik werken voor Berenschot als senior adviseur/interimmanager en vanaf 1996 als managing director van Berenschot Gezondheidszorg. In 2001 werd ik statutair directeur van Prismant, onderzoeks- en adviesbureau voor de Nederlandse Gezondheidszorg. In 2006 heb ik Assistis opgericht en ben tegelijkertijd benoemd tot algemeen directeur van Nefarma, Vereniging Innovatieve geneesmiddelen Nederland. Deze functie heb ik tot begin 2015 bekleed. Ik ben maatschappelijk actief in Raden van Toezicht in de zorgsector, Adviesraden op het gebied van sport, gezondheidszorg en financiële dienstverlening en ik ben regelmatig te zien als voorzitter van conferenties en debatten.

Als coach ben ik opgeleid door AOO-partners en INSEAD. Tevens ben ik een jaar in leercoaching geweest. Ik ben actief als supervisor en heb meer dan twintig jaar ervaring. In het verlengde van Coachen en onderhandelen ligt bemiddeling. Om die reden heb ik de mediationopleiding gedaan bij het NIP.